2009. október 28., szerda

Nagyifi a QuoVadisban


Vasárnap este 2 hagyományőrző lélek, Erika és Isti meghívtak a QuoVadisba, mert náluk hagyomány az, hogy vasárnap beülnek valahová és egy jót beszélgetnek. Szívesen fogadtam a meghívást, és miután Tekla is csatlakozott hozzánk a helyszínen, máris letelepedtünk egy kis asztalhoz, egy eléggé érdekes kép társaságában. Ugyanis, amióta nem jártam ott, eléggé megváltozott a design. Sötét hátterű portrékat tettek ki a falra. Mi valahogy nem tudtuk eldönteni, hogy a felettünk levő kép nőt vagy férfit ábrázolt. De a Kelly Family tagjaira emklékezve, megállapodtunk, hogy egy hosszú hajú fiúról van szó. A továbbiakban is komoly döntéseket kellett meghoznunk, pl. azt, hogy mit rendeljünk. Sokat nevettünk, mivel az étlapban nagyon ötletes elnevezésekkel találkoztunk: Death by Chocolate, Sweet Kiss (shake-szerűségek). Azonban a pincérnő nagy segítséget nyújtott a választásban, mert mindegyre azt mondta, ez sincs, az sincs. Végül maradtunk egy sütinél (Isti), két édes csóknál (ne értsétek félre, ezt a shaket rendelte Tekla és Erika- Sweet Kiss), és én maradtam az örök boldogságnál (Happy Ever After- shake). Nagyon finomak voltak, de nem ezért érte meg ott lenni. Hiszen ezután érdekfeszítő témák kerültek elő. Pl. mitől nő egy nő? És milyen százalékban vagyunk mi nők és férfiak, izé lányok és fiúk?
Mert egyes lányok fiúsabbak, a fiúknál pedig néha vannak lányos beütések.
Most furcsán hangozhat ez az egész, de... soha nem sopánkodtatok magatokban, hogy miért nem születtetek pl. fiúnak? A fiúkat nem kérdem, mert ők nem biztos, hogy vállalták volna a lányszerepet. Én mindig egy jó focicsapatban szerettem volna játszani. De nem baj, maradok a pingpongnál. Apropó, mikor játszunk még?

Arról is szó esett, hogy a hölgyek mennyire nem tudják fogadni a bókokat, bár ... most jut eszembe, hogy lehet a bókolókkal van néha gond. Na jó, ne kövezzetek meg! Kiderült, hogy Isti kitűnő rendszerező képességekkel rendelkezik, mert olyan szépen mutatta be a különböző lánykategóriákat, akik képmutató szemérmességgel fogadják a bókokat. Pl. „Szép vagy.” Válasz: „Ó, nem is igaz.” Közben magukban azt mondogatják: „Naná, hogy az vagyok, de most nem hangoztatom.” ; Vannak olyanok, akik határozottan kijelentik: „Persze, hogy én vagyok a legszebb és legtökéletesebb lény a földön.” ; Vannak olyanok, akik egyből visszautasítják a bókot, merő hazugságnak titulálva a szavakat. Miért? Önbizalomhiány, vagy még nem értek meg arra, hogy nőként kezeljék magukat? Az tény, hogy a Teremtő sok kinccsel ajándékozott meg, de mi nem tudunk mit kezdeni velük. Vitrinbe tesszük, porfogónak.

Aztán a személyiségtípusok is előjöttek, és egymást vizsgálgattuk, kire mi jellemző leginkább. Az eredmény: a melankolikusok nyertek, azaz én és Isti. Végül abban maradtunk, hogy mivel a tudomány gyorsan fejlődik és különböző teszteket találnak ki, Tekla elküld nekünk majd egy személyiség tesztet, hogy lássuk, mi lappang bennünk. Most már nemcsak szangvinikus, flegmatikus stb. személyiségtípusok között válogathatunk, hanem sokkal érdekesebb elnevezéseket találtak ki. Bővebb információk: Vincze Teklánál.


Sok-sok nevetés, magas röptű gondolatok, „in your faces” humor, mindenből volt egy kicsi, ami gyönyörűvé varázsolta az estét. És más is tanúja lehetett ennek, mivel elég hangosan nevettünk, sokan megbámultak, hogy minden rendben?
A „nagyifit” számlafizetéssel zártuk. Azaz a Kétágúig még folytattuk a magas szintű eszmecseréket, majd 11 óra után valahogy búcsút vettünk egymástól. De nem végleg... To be continued....


Emese

4 megjegyzés:

  1. Hipp-hipp-hurrá! Emese első bejegyzéséhez van szerencsém, ha nem tévedek. Nekem van önbizalmam, és szép is vagyok :D (vagy nem?) A Teremtő sok kinccsel ajándékozott meg, és nem használjuk ki, ebben igazad van. Ha jól emlékszem, akkor van valami ilyen Ige, hogy akinek sokat adtak, azon sokat kérnek számon. De ha mindent csinálnánk, amihez egy kicsit értünk, egy szabad percünk se lenne. Na jó, egy igen, de kettő már nem.

    VálaszTörlés
  2. en is erositettem ott a melankolikusok gardajat, kikerem magamnak!:p a mienk-fajta mosolygas-kulonlegesseget mar bemutattatok a tobbi ifisnek? szuper volt az a beszelgetes veletek, orulok h te is, Erika is csatlakoztatok vegul hozzank:D
    tekla

    VálaszTörlés