2009. október 22., csütörtök

Kátés ifis nap

Minden évben megszervezünk egy napot a kátésoknak közösen az ifisekkel. Itt az a cél, hogy bemutassuk az ifit nekik, és egy kis ízelítőt nyújtsunk mindabból ami velünk történik. Azzal a reménységgel szervezzük az ilyen napokat, hogy majd a konfirmáció lejártával ők is bekapcsolódnak az ifi életébe.
Az elmúlt hétvégén volt a közös napunk. Sajnos az idő nem engedte meg, hogy kirándulni menjünk, ahogy azt szerettük volna és ahogyan azt szoktuk, azonban így is nagyon jól sikerült. Az alagsori teremben szerveztük meg tehát a programot, ami reggel 10 órakor kezdődött és a délutáni istentisztelettel ért véget.
Bár hosszúnak tűnik időben, mégis oly rövid volt. Azzal kezdtünk, hogy minden kátésnak egy keresztszülője lett, akinek az volt a feladata, hogy egész nap vigyázzon arra, hogy jól érezze magát az illető. Ez mindenkinek nagyon jól ment, hiszen barátságos emberkék voltak. A délelőtti órákat ismerkedési játékokkal töltöttük, amit jómagam vezettem. Ezeknek az egymás megismerése, a beszélgetés és a szórakozás volt a lényege. Ez nagyon is jól sikerült, hiszen mindenki élvezte a játékokat, és hamar összebarátkozott a két kis csapat. Ebéd előtt Vitus egy ifit tartott úgymond, amelynek témája az Istenkép volt. Beszélgetések, csoportmunkák, kérdések és válaszok hangzottak el. Itt alkalom nyílott arra, hogy mindenki elmondhassa Istennel kapcsolatos gondolatait, azt, hogy hogyan és milyennek képzeli el az Istent. Ezek után már mindenki nagyon éhes volt és alig várta, hogy finomat ebédelhessen. Így hát beosztottam az emberkéket. Voltak akik a konyhán segítettek ebédet főzni, egy finom gulyást készítvén, és voltak akik a terem elrendezésével és a terítéssel segítettek. Sok kéz hamar kész, szoktuk mondani, és ez igaz is, csakhogy amíg megfőtt, kellett egy kis idő. Viszont addig voltak akik játszodtak, voltak akik csak beszélgettek. A közös ebéd után filmeztünk. Mivel a reformáció ünnepe következik, megnéztük a Luther filmet. Mindenkinek ajánlom, hiszen nagyon tanulságos. Film után részt vettünk az istentiszteleten és azzal búcsúztunk el a kátésoktól.
Hogy visszajönnek-e ifire majd? Erre a kérdésre többen is igennel válaszoltak, és mi csak reménykedünk, hogy úgy is lesz.
Megpróbáltunk egy érdekes napot szervezni és én úgy érzem, hogy sikerült is. Mindenki jól érezte magát azon napon, amelyen volt szórakozás de komolyság is.
Az ifi mégegyszer bebizonyította, hogy tud ügyesen szervezkedni és nyitni mások irányába is. Ennek csak örülni és hálásnak kell lenni.


Erika

ui. hát igen, ide is érkeznek majd képek. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése