2009. október 5., hétfő

Ismerkedés a brassóiakkal

Hajnali öt órakor megérkezett Sanyi, Timi, Áron és Orsi no meg Tekla csomagja. Az ébresztő reggel nyolc órakor volt, majd a reggelivel folytattuk, amit Miki és fiú konyhatündérei készítettek nekünk. Volt kávé, tea és sok-sok finomság.
Tíz órakor kezdődött el közös programunk, ami nagyon változatos és hangulatos bemutatkozással kezdődött. Először énekeltünk, majd téma megbeszélés következett. A Vitus által választott téma az ifjúsági munka volt, ahol mindenki beszámolhatott elvárásairól vagy terveiről az ifivel kapcsolatban. Egy különös dolog még érdekesebbé tette a találkozót. Négy csoportra oszlódtunk és minden csapat a saját címerét kellett megrajzolja. Érdekes és különleges címerek alakultak ki, amelyek jellemezték a csapat tagjait. Minden csapat bemutatta sajátos jellegzetességeit. A brassóiak címeréről nem maradhatott ki a medve, kolozsváriakéról pedig a panda. Közös sportjainkról is beszélgettünk. Míg a brassóiak a vívást, úszást és rögbit űzik, addig mi ping-pongból, bicajozásból és szotyizásból jeleskedünk Mindenesetre kiváló volt a hangulat és rengeteget nevettünk. A beszélgetést közös ima zárta, majd az ebéd következett.
A délutáni program rövid városlátogatásból állt. Megtekinthettük a Fekete templomot és Honterus szobrát. Majd hazaérve és megpihenve közös játékokat játszódtunk. Ezek között tanultunk egy új játékot, ahol egymásnak kellett kacsintani. A kör közepén álló személy valakit kiszemelt és rákacsintott, a mellette levők pedig nem volt szabad kiengedjék. Élvezet volt nézni, ahogyan sorra visszazuhannak a mellettünk levő személyek. Közülünk Esztinek ment a legjobban, hiszen a végére egészen jó kis taktikákat alakított ki.
Mi személy szerint nagyon jól éreztük magunkat. A játék után Fanni templomi koncertjét hallgathattuk meg , melynek témája a szerelem volt. Összeállításában elhangzottak Nagy Lajos és saját versek. Az egy órás műsor új és meglepően különleges volt.
Az esti próba kicsit eltérően nem a templomban zajlott, hanem a templom előterében a technikai problémák miatt.

U.i. A bejegyzést folytatjuk.

1 megjegyzés:

  1. Hat igen akinek sokat kacsintanak az mar tudja hogy mikor kell pattani es hova... igaz exti

    VálaszTörlés