2009. szeptember 22., kedd

Félelem

Mitől félsz? Vannak-e félelmeid? Ilyen kérdésekkel kezdődött a tegnap esti nagyifi. Mindannyian elmondhattuk, hogy vannak dolgok amiktől félünk, vagy bizonyos helyzetekben félelem fog el. Az érzések közül, a félelem az, amit sok ember megpróbál letagadni vagy elhiteti magával, hogy ő semmitől sem fél. Beszélgetésünk során fogalmaztuk meg, hogy a mai ember egyik legnagyobb gondja, hogy az érzéseiről nem tud beszélni, nem vállalja őket, pedig ezek is részei az életünknek. Beszélni saját érzéseinkről azért nehéz, mert az már valami egészen személyeset jelent, legbelülről jön.
Egy kis körkérdéssel kezdődött az ifi, amikor mindenki arra a kérdésre kellett válaszoljon, hogy abban a pillanatban hogy érzi magát, milyen érzés van benne. Magyarázatot sem könnyű ám adni, viszont mindenkinek sikrült ez alkalommal. Ezután következett egy kis félelem-teszt, aminek kapcsán beszélgethettünk saját félelmeinkről. Az általánosabb dolgokból kiindulva haladtunk az Isten félelme felé. Mit is jelenthet az Istent félni? Kijelölt igeversünk a példabeszédek könyvéből volt: "A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme." Na de vajon mit is jelent ez? Kell nekem félni az Istentől? Érdemes ezen elgondolkodni, hogy ki hogyan érti az Isten félelmet. Ez nagyon szoros kapcsolatban van az Istenképünkkel, ezért hát erről is beszélgettünk egy keveset.
Beszélgetés, jó hangulat, alma és szőlő, éneklés, minden megvolt. És ha már erről van szó, akkor miért ne mondhatnánk, hogy végső soron egy jó ifi volt.

sajnos most nem készültek képek, de majd egy következő alkalommal. Mindannyiunknak nagyon hiányzik egy közös játszónap, amit egykor szerveztünk a nagyifisekkel, ezért hát újból sort kerítünk rá. :)

puszi mindannyiotoknak drágák, :)


Erika

2 megjegyzés:

  1. A képek is hiányoznak, de ha már így reklámozzuk a nagyifit, akkor a kisifiről is kéne néha írjon valaki.

    VálaszTörlés
  2. hát Gábor, igen. erre is való a blog, hogy beszámoljunk a megbeszélt témákról. :) a kisifinek sem ártana, bizony, igazad van.:)

    VálaszTörlés