2009. augusztus 2., vasárnap

A mai tekerésről és segesvári ittlétünkről

Kezdjük újból. Miután elindultunk Székelykeresztúrról nagyon jól haladtunk Segesvár fele, és a főúton sem volt gond. Igaz, hogy újból láttunk néhány őrült sofőrt, akik hajmeresztő előzéseket rittyentettek, de még mindig nem veszélyeztettek bennünket. Szóval, E60 ide vagy oda, szépen haladtunk Segesvár felé. Az úton annyi érdekesség volt, hogy Vitus végigtekert velünk. Közben Eszter és Orsi nyomatták keményen az Útszéli Hipp-Hopp Rádiót. Sanyi volt az antenne, igaz a sugárzás ott meg is állt, de neki igazán jól fogott, hogy végigszórakozta az útvonalat. Segesvár előtt telefonáltunk Bíró István lelkipásztornak, aki szólt, hogy már nagyon várnak bennünket, és vendégszeretete mellett várt bennünket az Adorjáni család egy része (Kati, Csenge, Réka, Ágota), akik keményen főztek már, amikor megérkeztünk. Érkezés után lepakoltunk, és ebéd előtt a fiúk elmentek zuhanyozni, ami a következőképpen nézett ki:
Az összesen bevonultunk a parókia udvarára, szépen levetkőztünk, elindítottuk az öntőzőrendszert, és kellemesen hideg vízzel spriccoltuk egymást. Közben nagy nevetéspartikat rendeztünk, szórakoztunk, anekdotáztunk. Bíró tiszteletes úr egy nagyon jó kedélyű, mókás ember, közben rájött, hogy három lelészcsalád ifjai is részt vesznek a túrán, így elkezdődött a teológiás, lelkészes anekdoták sorozata. Ezután jött a nagy-nagy kajálás, hiszen kész volt a húsleves. Ilyen jót már rég nem ettünk, utána pedig krumplipire és csirkehús várta az éhes bicikliseket. Holnap Meggyesre megyünk, és talán benézünk még valahová, addig is a program alvás, reggel pedig indulás előtt lesz egy kis biciklijavítás. A jó hír, hogy nem kellett a sátrakat felhúzni, hanem a parókia egyik termében alszunk.





Reggeli alvás, mindenki húzza a csendest (kivéve Boti a háttérben)

A Keresztúri református templom


Vonul a tarka-barka banda a templomba


Innen hangzott el a prédikáció


Amolyan ebédszerűség a Bonfini teraszán


Egy kis áfonyás palacsinta senkinek sem árthat


Még egy gyors csoportkép Keresztúron a híres körtefánál (mindenki mellre tett sisakkal pózol, amolyan hazafiasan)


És egy kép a versről is


Vitus újra két keréken


Még az E60-as előtt, kényelmes tempóban haladunk


És közel 1 óra tíz perc után megérkezünk Segesvárra


Két poén között egy kis nyugalom (jobbra a segesvári lelkész, Bíró István)

A húslevesen már csak simításokat kell elvégezni


És itt az eredmény - a többi kajáról nem készült kép, a nagy kajálás közben eszünkbe se jutott, hogy megörökítsük

Közben Vituson úrrá lett a kényelmesség, és inkább a szájához egyensúlyozta a levest, minthogy előredőljön

Esti program, városlátogatás

Holnap Meggyesről jelentkezünk, remélhetőleg a technika nem fog kitolni velünk. Addig is mindenkinek jó éjszakát kívánunk, vagy kellemes blog-olvasást.

Gábor

2 megjegyzés:

  1. szia Gábor, hiányzanak a híreid, hihi.
    P.
    (nálunk most épp úgy zuhog, hogy csak na. a szél mindent csapkod, olyan a Ponorului 1 harmadik emelete mint valami kísértetház, recsegő hangok, csapkodó ablakok, a bekonfok ordibálva, hogy ne hallatszodjon a Satan, amint megpróbálja - az ősi erőket segítségül hívva - szabotálni az Agnus műsorát. remélem ti nem áztok.)
    pusz,
    P.

    VálaszTörlés
  2. A keresztúri református templom szószékén látható az igehirdetés (hűlt) helye...:-)

    VálaszTörlés