2009. augusztus 20., csütörtök

Közeledik a gyerek7!

Ahogy minden évben szokás, idén is megszervezzük a gyerekhetet. Újkenyér előtti nagyhéten kerül rá sor, amikor ugyanis minden este gyerekek és szülők együtt fejezhetik be a napot az istentiszteleten.

Összeállt egy kis csoport, akik segítenek majd a vallásoktatóknak a szervezésben, és ennek külön örülünk, hogy ifisek is segítenek nekünk egy nagyon jó gyerek7 megszervezésében. Fontos az, hogy a gyerekeknek is részük legyen valami csodálatosban, úgy ahogy nekünk is megvolt a biciklitúra. Ebben a kis csapatban vannak azok, akik vasárnapról vasárnapra tartják a vallásórákat a csoportokban: Panna és Orsi lesznek az óvisoknál és hozzájuk csatlakozott még Réka és Piki, Kati és Ágota lesznek az I.-III. osztályosokkal, akiknek Bubi és Csenge fog segíteni egész héten. A legnagyobbak, IV.-VII. osztály, pedig az Eszter és én csoportom, ahol István (Csuri) és Boti fog jobbkéz-ember lenni. Sokat számít az, hogy ennyien eljöttek és látszik, hogy szívesen segítenek. No, meg persze azokat sem felejtem ki, akik a konyhások lesznek. Néha nekik van a legjobb dolguk ott a kaja környékén, mert amíg én történetet mondok, addig ők a kaját készítik elő.....:) És.... a nassolás....mindig megmarad. Egyszer én is konyhás kéne legyek...:)
Ma, reggeli 10 órakor találkozott a szervező csoport, amikor ugyanis megbeszéltük egy kicsit részletesebben a gyerekhét témáit. Beszélgettünk a heti énekről, a mindennapi aranymondásokról, énekekről. Fontos, minden kis részletet előre megtervezni, mert úgy annál könnyebb lesz majd a gyerekekre odafigyelni.

A gyerekhét egyik célja,
hogy a gyerekekkel megszerettessük a vallásórára járást, de ennél is fontosabb, hogy Istennel közelebbi kapcsolatba kerüljenek. Rá kell hangolni a gyerekeket is, őket is be kell vezetni egy csodálatos világba.

A mai találkán beszélgettünk arról is, hogy milyen feladataik lesznek a segítőinknek, hiszen az ő munkájuk is fontos része lesz a napoknak.

Minden napnak megvan a története, témája, célja, aranymondása, éneke, kézimunkája játékkal egybekötve. Az esti istentiszteleteken minden csoport bemutat majd valamit abból, amivel egész nap foglalkoztak. Lesz gitározás, faricskálás, evés, sok éneklés, stb.

Az első nap témája a hegyi beszéd, második napé a ’A nagy vacsora’, szerdán a magvető példázatát fogjuk feldolgozni, csütörtökön a tékozló fiú kerül sorra, míg pénteken a gazdag és Lázár történetét vesszük és szombaton az utolsó ítéletet. A program minden nap, délután 3-tól 6-ig tart, de csoportvezetők mindig korábban kell érkezzenek egy órával, hogy elő tudjuk készíteni a szükséges dolgokat az aznapi történethez. Az idén is sok meghívót küldtünk ki, amiket az ifisek osztottak szét, és igazán remélem, hogy sok gyerek fog eljönni erre a hétre.

A gyerekhét megszervezése mindig sok és alapos munkába kerül, viszont látom mindannyiunkon, hogy szívesen, jókedvvel fogtunk hozzá a részletek megszervezéséhez, és ez már fél sikert jelent.

Természetesen a gyerekhét megszervezése nemcsak munkából, szervezésből áll, hanem sok sok szórakozásból is. Már csak maga az a tény, hogy újból együtt lehetünk, kacaghatunk, sokat számít. Én már nagyon várom a következő hetet, amikor fogadhatom a gyerekeket és taníthatok és közösen velük tanulhatok, készíthetek valami csodásat.
Várunk mindenkit!

Erika

1 megjegyzés:

  1. Hajrá kedveskéim! nagyon sajnálom, hogy nem lehetek én is ott veletek segíteni és örülni, de lélekben mellettetek vagyok;;)
    Legyetek ügyesek és adjátok tovább a kétágús szellemet a következő generációnak!
    Pusssz,
    Tekla

    VálaszTörlés