2009. augusztus 9., vasárnap

AUTÓ HÁTULRÓL…

Utolsó teljes nap!
(de előbb kicsit régebbről)
Járán mar kezdtünk beleszokni a kényelembe mikor Vitus ünneprontóan kijelentette hogy holnap reggel indulunk tovább. Ezekben a napokban jó profitot hozhatunk a Nutline napraforgó mag forgalmazó cégnek, mivel több kilo napraforgó magot fogyasztottunk el naponta. Egy kis mag elment póker közben, egy kevés mely pszichológiai disputák alatt, ja és persze a híres táble mellet. Az utóbbi három nap programja egyszerű volt: alvás, evés, szotyizás, bibliaóra és 300.(a film)
Röviden ebből alt az utolsó 3 nap. Nem szeretnem figyelmen kívül hagyni azt, hogy István édesanyja fantasztikusan finoman főz és soha semmi kaja nem maradt pusztítás után.

Rátérve a mai napra....
Reggel 6-kor, na jó fel 7-kor, a fő panda ébresztett mindenkit. Gyors iramban összeszedtük a maradék cuccokat és már reggeliztünk is. A mai napi kávézás sem maradhatott ki. Kávé után az autóba mindent felraktunk és már indultunk is. A mai napon három új tag is velünk biciklizet: Eszti, Csabi es Frankie. Minden a rendes kerékvágásban haladt. A vezér adta a tempót és a sereghajtó (moa) az utolsókat biztatta gyorsulásra.
Autó hátulról, autó elölről, kamion-komolyan és hideg. Testünk rövid idő alatt alkalmazkodott a hőmérséklethez vagy inkább a hosszú ujjú blúz.

A nap fénypontja: Már csak be kell ereszkedni Szentlászlóra... (Egy 4 kanyaros szerpentinen kell beereszkednünk) Egyesével 50 méterenként indultak le az emberek egy esetleges baleset elkerülése végett. Utoljára indulok, első kanyar 30km/h, második kanyar 50km/h, harmadik kanyar 60km/h és akkor egyből nagy fék meg kell állnom, Sanyi mászik vissza a beton falról. Szája picit véres és ijedség van az arcán.(Sanyi a nagy sebesség miatt nem tudta elég élesen venni a kanyart és megpuszilt egy útszéli ágat, ez lelassította de neki sodródott az út széli beton falnak) A kesztyű szétszakadt a kezén súrlódás közben, de ujjait ez védte meg. Sanyi ujjait picit megkarcolta ezért autóba ült és előre ment, hogy fertőtlenítsék sebeit. (Orsika beöltöztette Sanyi karját múmiának). Én meg a megszokott egyszerű 60km/h-ás sebességemmel beereszkedtem Szentlászlóra.

Közös kávézás volt a Tamás Bistró-ban majd átöltözve bevonultunk a templomba. Illetve elé, mert a férfiak Szentlászlón csak a lelkipásztorral vonulnak be a templomba. Közben megismertük a falu sztárját “ATOM”-ot!!!(aki amúgy mint mindig részeg volt). Az Istentisztelet olyan volt hogy figyelni lehetett, figyeltünk is mert érdekes volt. Istentisztelet után a főnökség eldöntötte hogy nem a telken fogunk lakni hanem az Eszterek 5* villájában. Itt mindenkinek volt ideje foglalkozni a saját bogaraival....Aludtunk, pihentünk, olvastunk, beszélgettünk és sok minden mást is. Orsika „Csak Norist” fölül múlta és bebizonyíotta hogy erősebb. (Esztivel játszottak és.... sírás lett a vége!)Vacsora előtt meg volt idő egy UNO-ra, Gábor boxerére játszodtak a lányok.

Vacsoraidő, Eszterék nagyon finom spagettit készítettek, mindenki mind a 10 ujjat szopogatta a vacsora után. A fiúk egyhangúan eldöntötték hogy ma meccset nézünk, ezért a helyi kulturális központban (kocsma) meccset nézünk. Utána Ásítat, majd ha lehetséges és nincs túl hideg, akkor szabad ég alatt aludnánk. Majd holnap reggel a forgalom elkerüléséért reggel mennénk/érkeznénk Kolozsvárra.

BUB_X

1 megjegyzés:

  1. kedves olvasók. Mivel internetkapcsolatunk nem a leggyorsabb, otthonról fogjuk az utóbbi néhány nap képeit feltölteni.

    Üdv,
    A banda

    VálaszTörlés