2010. március 23., kedd

Munkatábor Ördögkeresztúron

Március 20-21-én került sor a második ifis munkatáborra Ördögkeresztúron. A 12 gyülekezet közül 7 ifi képviselője volt jelen összesen: Bulgária, Belváros, Kakasos, Kerekdomb, Tóköz, Törökvágás és Kétágú. Tőlünk Tárkányi Isti és jómagam vettünk részt a munkatáborban. Tudtuk előre, hogy ez az "összejövetel" fontos rész lesz az ifik életében, hiszen ott fogunk eldönteni közös dolgokat, ezért mi sem mentünk felkészületlenül. Volt pár ötletünk, amit még szombaton meg is beszéltünk. De kezdjem inkább az elején. :)
Szombaton reggel 11-kor indultunk Ördögkeresztúrra egy páran, a többiek egy kicsit később érkeztek. Ahogy megérkeztünk máris éreztük a különbséget: csend, friss levegő, tavaszi meleg és jó érzés állandó telefoncsengések nélkül. Úgy gondolom, jó választása volt a bifinek ez a hely, hiszen itt igazán nem zavarhatott senki. Amikor mindenki megérkezett, összesen 17 ifis, ismerkedéssel kezdtünk, hiszen voltak olyanok is, akiket nem ismertünk még. Ezt követte a közös ebéd majd pedig kezdődhetett a komoly munka. Kiültünk a kertbe és a különböző rendezvényekről, tervekről, jövőbeli elképzelésekről beszélgettünk. Megpróbáltunk minden fontosabb rendezvényt körüljárni és konkrétumokban beszélni, hogy értelme legyen a munkatábornak. Én örömmel tapasztaltam, hogy ez mindenkinek sikerült. Bár 17-en voltunk, más-más ifiből, különböző nézetekkel, véleményekkel, sikerült egymást tisztelettel végighallgatni és megbeszélni az elhangzottakat. Szó esett a sportrendezvényekről, azokról amiket eddig is megszerveztünk, de javaslat született más sporttevékenységre is, mint például a tollaslabda és közös biciklitúra. Az idei X. KISZT is különös figyelmet kapott, hiszen azt szeretnénk, hogy igazi nagy ünneplés legyen. Mindezek mellett beszélgettünk közös bibliaórákról, ifjúsági istentiszteletekről, sőt közös kirándulásokról, táborról is. A célunk nem csupán az volt, hogy ezeket szépen megbeszéljük, hanem konkrét tényekben gondolkodjunk, hogy segítsük az ifik közötti jobb kommunikációt, ismerkedést. A szavazatok után és az aláírás után jöhetett a lazább program. Szabadtevékenység, közös játék következett. Vacsora után közösen énekeltünk mindenféle dalt, sztáros játékot játszodtunk. A zizmoáink erősítéséről voltak akik gondoskodtak, hiszen a sok kacagás a hangulatot csak feldobta. :))))) Késő este már muszáj volt lefeküdni, mert reggel korán istentiszteletre mentünk.
Vasárnap délelőtt együtt elmentünk az istentiszteletre, utána közösen ebédeltünk. Majd pedig jött a munkatábor fizikai erőkifejtése, a takarítás is. :) Mindenki "húzta az időt", hiszen szívesen maradt volna még kinn a csendben, távol a város zajától, pár napig. Együtt jöttünk haza Kolozsvárra is, és azzal búcsúztunk, hogy hamarosan újból találkozni fogunk.
A legközelebbi közös program, április 17-én lesz, amikor az ifik közötti kézilabda-bajnokságra kerül sor.

Remélem mi is részt veszünk. :)



puszi mindenkinek,







Erika

1 megjegyzés:

  1. ez biztosan nagyon jol telt nektek:D alig varom h vegre elmeseld reszletesebben h milyen volt:D

    VálaszTörlés