2009. július 29., szerda

3. nap - Sáromberke - Szováta - Élünk és virulunk

Mit csinál a biciklis, ha este fél 12-kor fekszik le? Mi sem egyszerűbb, felkel reggel 5-kor. Főleg, ha Robi (Bubi) letrappol a sáromberki ifjúsági ház lépcsőjén, ezzel ébresztve fel mindenkit. Fél hatra végül mindenki kikászálódik a hálózsákból, még egyszer visszazuhan, ami fájdalmas érzést vált ki belőle, hiszen az izolír alatt, csak a kemény padló van, majd kimegy reggelizni. Közben fele banda pakol, mert kéne indulni, és a mikrobusz még üres. A parókia lágy gyepén fáradt biciklisek támolyognak egy-egy szendviccsel ide-oda, és ijedten kapkodják össze a csomagjaikat, amikor elhangzik az első indulásra bíztató szó. Még egy gyors mosakodás, bedobjuk a csomagokat a kisbuszba, és már készen is állunk az indulásra.

Ezen a napon történt egy kis változás. Mivel Gábor nem érezte jól magát kicserélődött a vezérbringás, meg a sereghajtó is. Gábor Mesi kocsijából filmez és fényképez. Helyébe Bubi kerül vezérbringásnak, Bubitól pedig Tekla veszi át a sereghajtó posztját. Rövid főúti bemelegítő után, Nagyernyén letértünk Szováta felé, majd kényelmes tempóban tekertünk hegyen-völgyön keresztül.A tegnapi beszélgetés után ma mindenki sokkal szervezettebben és fegyelmezettebben haladott, és 12-re beérkeztünk Szovátára. Miután kipakoltunk a mikrobuszból, fehúztuk a fák hűs árnyékában a sátrakat, majd ebédeltünk, aztán átadtuk magunkat a pihenésnek, szóval az izolír mindenkit hatalmába kerített.

A nap egyik érdekessége az volt, amikor a két kocsi a letérőknél lezárta az utat, hogy a biciklisek nyugodtan, akadálymentesen vonulhassanak az úton, mindeközben pedig a hangosbemondó szirénája nyomatékosította a kocsi sárga villogóját. És láss csodát, senki sem türelmetlenkedett, és senki sem dudált. Mivel az Orsi&Eszter Company azt ígérte, hogy mesélni fognak, én itt abba is hagyon az írást, és átadom nekik a billentyűzetet. A végén még megmutatok néhány képet, ami az úton készült, és videót is felteszek, ami azt mutatja, hogy hogyan érkeztünk meg a célhoz. A képek válogatása még folyik, de ígérjük, hogy ma este felkerülnek, és ezúttal nincs kibúvónk, hiszen rendesen tudunk dolgozni.

Gábor

Bubi, a sereghajtó szerepében

Csoportkép az egyik legkeményebb kaptató után

Még a szekeret is szabályosan előztük meg:

Checkpoint Nr. 1 - mindenki győztes, aki eléri a célt - Félúton Sáromberke és Szováta között


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése