2010. augusztus 4., szerda

Idén minden fordítva történik

Tavaly a túra első részét kezdtük azzal, hogy miután letekertünk néhány kilométert, megálltunk Szovátán 3 napot pihenni. Idén pont fordítva történt, miután hegyen-völgyen keresztül kínoztuk magunkat, megerőltettük az összes izmunkat, és letekertünk 600 kilométert, megálltunk Szovátán pihenni.

Amíg a banda pedálozó része megérkezett Szovátára, addig Gábor és Bubi nekiálltak a sátrakat felhúzni. Többé-kevésbé sikerült, ugyanis az udvar elég köves és szűk, emiatt nehézkesen ment a sátorhúzás. Este 8 óra körül, zuhogó esőben megérkeztek a biciklisek is. A csomagok már ki voltak pakolva, közben pedig Mesi és Rózsika néni jóvoltából meleg tea várta az elázott bicikliseket. Vitus ötször végigordította a nap parancsát: MINDENKI MENJEN ÁTOLTÖZNI! MINDENKI VEGYEN MAGÁRA SZÁRAZ RUHÁT!

Miután mindenkire száraz ruhát kapott magára (Istinek nem volt, ezért egy ideig egy törülközőben szaladgált fel-alá a sátortáborban, amíg Gábor meg nem dobta egy nadrággal), jólesően kortyolgatták a meleg teát.

Ekkor Vitus, Mesi, kicsi Farkas, Bubi és Gábor (én, de nem Csuri) elhagyta a tábort, mindenki különböző okok miatt (másnap estére visszatért Vitus, Mesi, kicsi Farkas és Gábor, Bubi távoli vidékre távozott, miután a rendőrség (bár nem érdemelte meg) megadta az új személyi igazolványát). Mivel az esőzés és a kemény tekerés miatt mindenki kifáradt, az esti kiruccanás nem tartott sokáig, 11 órakor már mindenki húzta a csendest (egyesek nem is olyan csendesen horkoltak, András szerint: „hogy lehet így horkolni?”).  Aznap este mindenki megkönnyebbülve vette tudomásul, hogy másnap nem kell hajnalban kelni, sőt mindeni addig alhat, ameddig akar.

Másnap már új napra ébredtek a táborozók. Gábor, aki még Kolozsváron volt (a Kétágú parókiáján lopta a napot) meglepve tapasztalta, hogy 10 órakor már fel voltak kelve a táborlakók, ugyanis azt hitte (Vitussal egyetemben), hogy mindenki 12 óráig fog aludni.

Hétfő reggel csend és nyugalom töltötte be a tábort. Kivéve ha: nem lett volna motorzúgás, emberzaj, gyerekordibálás és Rózsika néni, aki nagyon ideges volt, mert a kocsik honfoglalást hajtottak végre a parkolóban.  A reggeli is kaotikus volt, mindenki azt evett, amit kapott: szendvics, kürtőskalács, főtt kukorica, fagyi és kakaós kávé (=kávé, tej, kakaó).

Reggeli után egyéni program volt a terítéken. Egyesek visszafeküdtek, mások pedig a városban sétáltak, Jenei szerint „teraszoztak”. Ez a nap nagyon hamar eltelt, senki nem csinált semmit. Estefelé visszajöttek a csellengők. Mesi rögtön tovább is ment Csíkba, Bubi nem jött vissza, Gábor és Vitus viszont maradt.

Szovátát úgy tudnám jellemezni, hogy szovátás. Egyszerűen szovátás. Lazaság és lazulás jellemezte minden napunkat, amit Szovátán töltöttünk. Fagyi, süti, főtt kukorica és egyéb, fürdés, kaja, és gyertyafénynél áhítat. Ez volt talán a leghangulatosabb része a szovátai napoknak. Nem szándékos volt, egyszerűen úgy adódott, hogy elfogyott a tűzifa, és gyertyát gyújtottunk. Másnap reggel pedig továbbindultunk. De erről szóljon egy következő bejegyzés.

Gábor és Csuri

2 megjegyzés:

  1. ha minden jo :D hamarosan talalkozunk....mar alig varom !!!! szerintem olykor ti sem hiszitek el, hogy a nagy tekeresben, valaha is meg haza tudtok erni. olyan boldog vagyok, hogy mind ott vagytok egy kupacban....kis krestyinyek :D nekem ma volt az irasbelim, ami eleg turhetoen ment (remeljuk ez is lesz egy nagy "7"- es :DDDD)kicsit faradt, vagyok de azert meg is az volt az elso dolgom hogy ratok kattanjak. kissss bebycaim...
    remelem mindenki egyben van... :D es remelem hogy minden zizmuuua es izzmua osszefogva harcol a kaptatok ellen.
    ha szombaton josztok haza akkor az epp tokeletes hiszen kedves tekla: -jo vallasorazast kivanok neked :D eszter jovore beszereljuk az extra cseles autooo-MATTA robogos biciklinket, es mindenkit megtevesztve szaguldunk el csuri mellett....:D
    sanyi draga, neked jovore egy "szukkkos" fejvedore lesz szukseged...amilyen dexternek is van :D toni kedves remelem erikat felsegited a kaptatokon...es nem engeded lemaradni. isti a labod meg birja ? ha nem akkor szolj sanyikanak hogy valtson...andras, ati, vitus, gabor, zoli es mindenki aki att van udvozlok.
    mindenkinek sok puszit, zizmat es REMENYSEGET kivanok. meg jelentkezem.....csok a "muschiul extra-fesierra"

    VálaszTörlés
  2. .... és kép? .... nehogy azt mondjátok, hogy nincs időtök fényképezni! ...
    AK ...

    VálaszTörlés