2010. január 10., vasárnap

Az év első ifije...

Az új év első ifije, hol máshol lett volna, mint Isti rezidenciáján. Kulisszatitkokat ugyan nem tudok, de azt sejtem, hogy mennyi készülődés és egyeztetés lehetett. 6 órára volt meghirdetve a találkozó. Hát nem értünk oda pontba, egyeseknek jó okuk volt, ugyanis táncpróbáról siettek, de nem tánclépésekbe érkeztek a megbeszélt helyre... hova máshova... na... hova... na ne már... hát... a... biztos tudjátok... tudom, hogy tudjátok... oda... persze, hogy oda... a... a 2ágú elé. Onnan már Cha Cha lépésekben vettük az irányt a Tárkányi rezidenciára. Oda is értünk, s mivel egy matematikus házába értünk, mi mással találkozhattunk, mint cipők halmazával, kabátokkal a köbön, na meg pi megfejtésével.
A téma már azelőtt be volt vezetve, ugyanis egy filmet kellett volna megnézzünk, ami végül nem jött össze. De annál jobb volt az eszmecsere. A bibliai történet az 1 Mózes 34. része, amelyben arról van szó, hogy Jákob egyetlen lányát, Dínát, egy Sekhem nevű férfi megerőszakol. Ezt követően Dina két testvére azt kéri, hogy a város összes férfitagját metéljek körül, mert csak így adják lánytestvérüket feleségül Sekhemnek. Miután az összes férfi körűlmetélkedett, lázban, fájdalomban feküdtek. Simeon és Lévi lemészárolta őket. Jákob is megtudja, és kérdőre vonja fiait. A testvérek válasza, illetve kérdése - ”Hát mint tisztátalan személlyel, úgy kellett-é bánni a mi húgunkkal?„. Az érdekes ebben a történetben az, hogy nem kapunk egyértelmű választ. Miért? Mert ilyen esetekben nincs egyértelmű válasz.
Jó kis eszmefuttatás lett a téma kapcsán, miután leállítottuk a Law Abiding Citizen (Törvénytisztelő polgár) című filmet. Szerintem, egy elég jól szemléltető anyagnak minősült ez a film. Együtt érezhettünk egy olyan emberrel, aki minden, élete számára fontos, személyt elveszt. Ajánlom a filmet mindenkinek, kivéve a gyenge gyomrúaknak. Aki beletartozik ebbe a kategóriába, ha teheti, ne nézze meg, vagy olyan mellett nézze, akinek szoríthatja a kezét mikor durcasabb jelenetek lepik meg (amúgy, én végig néztem, es nem hunytam be a szemem.) "Haladás", mondaná Sanyi :). Volt egy-két jelenet, ahol én ijesztettem meg Sanyit, azzal hogy megijedtem. De a lényeg, hogy végignéztem, s fura módon tetszett.
A beszélgetések kapcsán jobbnál jobb gondolatok merültek fel. Az egyik az volt, vajon hogy érezhették magukat azok az anyák és feleségek, akik elvesztették a férjüket? Nekik ki szolgáltat igazságot? Ugyanis a téma az igazságszolgáltatás volt. Szerintem mindenki elfogadja azt, hogy mi csak egyet tudunk: a magunk igazat. Mert ezen a földön nincs igazságszolgáltatás. Az egyedüli aki igazságot tud nekünk szolgálni…, aki megbocsájtotta nekünk, és Pilátusnak is, hogy nem álltunk ki mellé, az Jézus Krisztus.
A beszélgetések alatt az asztalon lévő finomságok, főkeppen a fánk, rohamosan fogytak. Majdnem mindent elpusztítottunk, a pacal levesről ne is beszéljek, mindenki kétszer tartotta a tálat. Isti édesanyja pacal levesét még én is meg tudtam enni (!!!) Különleges dolog, hogy olyan emberek ették a csoda ízű pacal levest, akik másképp nem ennék meg, ha utánuk hajítanák is. Habár az est fénypontja a pacal leves volt, nem szabad kifelejtenünk a második alapfogást sem, a rakott krumplit. A kétfogásos tálalt csoda arra késztetett mindannyiunkat, hogy mind a 10 ujjunkat megnyaljuk. Persze, amiről híresek vagyunk, az sem maradt el.…A kitűnő jókedv és a folytonos poénkodás érkezéstől távozásig jelen volt.
Szerintem, ha azt javaslom, hogy EGY nagy taps Istinek, EGY a kitűnő szakácsnak és EGY az egész bandának, mindenki egyetért velem…

Timi és Sanyi

1 megjegyzés:

  1. Vegul is erkezik valasz, amit amugy te is leirtal. Az erdekes az, hogy a 34ik resz egy kerdessel zarul, ami azert van, mert ebben az egy kerdesben mindenki masnak, aki hasonlo helyzetben talalja magat, a kerdese benne van. Vagyis attol, hogy letezik egy valasz, az elet feszultsege, az abszurd elethelyzetek nem szunnek meg. A valasz nem azert van, hogy barki megnyugodjon, hanem azert, hogy elore lehessen latni egy adott elethelyzet altal felvetett kerdeseket es valaszokat. Prevencio ez, megelozes.

    U.I. Koszonjuk Isti anyukanak a finom pacalt!
    Vitus

    VálaszTörlés