2009. december 30., szerda

Ha elmúlik Karácsony...

Jött a Karácsony...itt volt és már el is múlt. Nekem nagyon rövidnek tűnt és nagyon gyorsan eltelt. Hosszabb volt az előkészület mint maga az ünnep.
Karácsony szentestén érezhettük a karácsony hangulatát, amikor gyerek, felnőtt és idős összegyűlt a templomba ünnepelni. Elgondolkodtam azon, hogy vajon mit éreznek az emberek azon az estén? Boldogok-e, örülnek, jobban szeretnek...,? Kinek mit mond a karácsonyi üzenet?
Azt szoktuk hangoztatni, hogy a szeretet ünnepe. Mindenki így érzi ezt? Vagy csak egy piros betűs nap? Gondolkodjál el te is, mit jelent számodra a karácsony.
Az ajándékozás örömével mentünk le az ifiterembe, ahol meglephettük barátainkat. Nagy öröm számomra ajándékozni, mosolyt előhozni, boldoggá tenni valakit. Minden ifis és kátés ezt próbálta meg karácsony éjjelén.
Otthon mindenkit várt a családi vacsora meghitt hangulata. Végre talán először, vagy éppen egy páradszorra üllhetett le együtt a család egész évben. Háttérben kántálások, illatozik a sok finomság, fahéjas tea, narancs illat.
Éjszaka fél 11-kor találkoztunk újból, hogy elindulhassunk kántálni. Régi szokásunkhoz híven a lelkipásztoroknál kezdtük. A Székely családdal kezdtük, majd pedig megkántáltuk Emesét is, utána pedig az Adorjániékhoz tértünk be. Idén már szépen szólamban énekeltünk, ami nemcsak a családoknak, hanem nekünk is örömünkre volt. Mindenhol finomságok vártak, kedves tekintetek, mosolyok. Ifiseink közül elmentünk Istihez, hozzám, és ezen kívül Zoárdékhoz. A legutolsó hely ahova bekopogtunk a Vitus-Bulbuk család volt. Itt már mindenki tovább pihenhetett, hiszen nem kellett tovább menni. A fáradtság hamar kiütött mindannyiunkon és hajnalban tért mindenki haza. Mint mindig, sohasem hiányzik a szórakozás, jókedv, viccelődés sem.
A reggeli istentiszteletekre csak a nagyon ügyesek tudtak felkelni, többen pedig csak a délutánira jutottunk el.

Alig három nap a karácsony, és ez is olyan gyorsan elmúlik. Mi megpróbáljuk minél tovább megőrízni a hangulatát. Éppen ezért egy activity partyt rendeztünk nálam. Szerintem a party szó, már magáért beszél. :)) Az biztos, hogy még sok ilyent fogunk rendezni.

Most már lassan mindenki a szilveszteri bulira készül. Az idén az ifisek Bágyonban szilvesztereznek, nem olyan messze Kolozsvártól. A szórakozás és jókedv garantált, ezért hát nincs is más amit elmondhatnék róla. :)

Kívánunk mindenkinek egy Békésebb, boldogabb Új Évet. Mindaz amit el szeretnétek érni, azt el is érjétek. Legyen egy szeretetteljesebb évetek.


pusszi

Erika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése