2009. december 12., szombat

Események az ifiben

Már egy pár hét eltelt amióta nem írtunk az ifiről, hogy egyáltalán mi történt velünk. :) Tehát éppen itt az ideje.
Első és legfontosabb hír, hogy ma szállingózott a hó!!!! Ez is már valami, és én csak remélni tudom hogy Karácsonyra lesz egy szép fehér hótakaró.
Éppen tegnap múlt egy hete, hogy az ifin igazán sokan voltunk. Régebbi, újabb és egészen új emberek voltak jelen. Ennek csak igazán örülni lehetett. Az akkori ifin a kátésok is jelen voltak, szóval dupla öröm. De nem csak ez volt, hanem képzeljétek el, hogy eljött a Mikulás az ifibe is. :))) Mindenki hozott valami kis apróságot és egymásnak ajándékoztuk. Mesikétől egy nagyon aranyos kis hóember csipeszfigurát kaptunk. Az enyém már meg is találta a helyét a szobámban, és onnan mosolyog, emlékeztetve arra a szeretetre amellyel adva volt. :) Volt ott sok finomság is, amivel egymást kínálgattuk, szóval igazán érezni lehetett, hogy járt a Mikulás. Ugyancsak azon az ifin történt az angyalkázás. Összeírtuk mindenki nevét, aki jelen volt, összekevertük és máris mindenki húzhatott. Abban egyeztünk meg, hogy Karácsony szentestéjén fogjuk átadni az ajándékokat egymásnak. Mindenki annak, akit kihúzott. Az ajándékozás is fontos része az ünnepnek. Mindezek után bementünk a templomba próbálni. Advent 3.-ik vasárnapján a kátésok és ifisek egy kis műsorral ajándékozzák meg a gyülekezetet. Amint látjátok múlt pénteken sem unatkozhatott senki. :)

Aztán következett egy másik nagyon érdekes nap. Ezt csak éppen egy pár mondatban fogom megemlíteni, de azért említem meg mert igen fontos. Vasárnap, december 6-án szülinapot is ünnepeltünk. És hát erről csak annyit, hogy nagyon jól éreztük magunkat (legalábbis én kitűnően), beszélgettünk, ettünk, ittunk, és este egy nagyot buliztunk. :))

A tegnapi ifi is különleges volt a számunkra, hiszen egy vendég lelkész tartotta, név szerint Kerékgyártó Zsolt. Újból szép számban összegyűltünk és kezdtük el az igencsak érdekfeszítő téma megvitatását. Zsolt a bűnbeesés témáját választotta ki, de szóba jött más is, ezek közül is kiemelem a szabad akaratot. Van-e szabad akaratunk? Gondolkodjatok el.....! Egy páran újból próbálni mentünk hiszen holnap lesz a kis kátés-ifis műsor. Egészen szépre sikeredett, reméljük holnap is olyan lesz.

Ezek mellett ott van még a társasági tánc is. Vagyunk egy páran az ifiből, akik a KISZT óta meg szeretnénk tanulni táncolni, de úgy igazán jól. Így hát összeállt egy kis csapat, felkértük Lakatos Orsit legyen a tánctanárnőnk és máris elkezdtük. Csak most decemberben kezdtük, de máris úgy érezzük sokkal többet tudunk. Párokban táncolunk, szóval mindenki kellett találjon magának párt, de ez nem volt gond. :) Nem csak az ifiből vagyunk táncon hanem máshonnan is, de ez csak jó. Szóval másokat is várunk még. :)

Talán ennyi egyelőre, de ahogy megérkezik a vakáció több ideje lesz a társaságnak írni. :)

pussz mindenkinek,

Erika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése