2010. szeptember 14., kedd

Öt évesek lettünk

A jóra mindig könnyű emlékezni. A Naszályon eltöltött hétre talán még annál is könnyebb.
Itt, lassan beköszönt az ősz, de a nyári élmények még mindig frissek. Mintha minden tegnap történt volna, közben két hónap telt el a naszályi tábor óta. A közös munkát, a játékot, a kirándulásokat, a jó barátokat és régi ismerősöket, a kedvenc óvodánkat, s a befogadó, szerető családokat, hogy is feledhetnénk el.
Mintha az első találkozás is csak tegnap lett volna, közben öt év telt el azóta. Pontosan öt éve tart a mi, kolozsvári „kétágúsok” és a naszályiak testvérkapcsolata. Ebben az évben Székely József lelkipásztor vezetésével, nyolcan mentünk el Naszályra, hogy együtt építsünk, és együtt épüljünk. Falat építettünk, betont öntöttünk, rozsdás csöveket varázsoltunk újjá, fát vágtunk, és közben jókat nevettünk pancsolás közben a tűző napon. Jó volt a munkától mocskosnak lenni!
S ha a koszt könnyű is volt lemosni, a megszámlálhatatlan szúnyogcsípéseket még a tábort követő hetekben is kenegettük.


„A munka élteti az embert, de a pihenés sem ölt meg még senkit”. Ez a közmondás teljes egészében beigazolódott. Bár a nap munkával kezdődött (12-ig), mindig valami meglepetés programmal végződött. Előd (a naszályi gyülekezet lelkésze), minden napra tartogatott valami különleges aktív pihenést. Így aztán voltunk Tatabányán élményfürdőben, Tatán várost látogatni, és könyvet vásárolni, Esztergomban és a Dunakanyarnál, és még így folytathatnám a sort. Ám nem csak a munka és a pihenés, hanem a lelki épülés is része volt a tábornak. Esténként lelkünket táplálta az ige, és az ezt követő beszélgetések hosszú sora. Minden beszélgetés gazdagabbá tette ottlétünket, hiszen a következő napot mindig úgy kezdhettük, hogy egy kicsit jobban ismertük egymást. A megismerés pedig egy ajándék volt.


Öt év távlatából azt gondolom, hogy már nem vendégek voltunk abban a gyülekezetben, úgy ahogy ők sem azok, amikor Kolozsváron vannak. Annál sokkal több. Részesei vagyunk egymás gyülekezetének. Így a naszályi gyülekezeti ház kicsit a miénk is lett, hiszen az elmúlt években együtt építettük, és most egyre jobb érzés volt munkánk gyümölcsét látni, és azt mondani, hogy azt az ajtót én festettem, azt az ablakot én lakkoztam vagy azt a téglát én tettem oda.
Vasárnap Székely József tiszteletes úr prédikált, majd rövid műsorunkkal köszöntöttük a gyülekezetet, s egyúttal megköszöntünk szíves vendéglátásukat és gondoskodásukat, melyet a hét folyamán tanúsítottak. A búcsú hosszú, de reményteljes volt. Megígértük egymásnak, hogy hamarosan ismét együtt fogunk építeni és épülni. Úgy legyen.

További képek a táborról. Munkáról és pihenésről....csak napoznak

Munka?

12 lapát sóder, 4 lapát cement, na meg egy kis víz. Biztos siker!

Nótacsokor

Ezen a képen csakis Rékát kell nézni...
„Ó mond, te kit választanál?”

Ennyire azért nem lettünk izmosak a munkától...két év múlva ismét megpróbáljuk

Erdei pihenő.

Ész! Van Túra! – mondja Előd, ám alig tartja a lépést a hős Benedekkel.

A túrázó csapat.
                                                                                                                   emő

2 megjegyzés:

  1. Kreatív blogger díjat kaptál: http://agnusradio.blogspot.com/2010/09/kreativ-blogger-dijat-kaptunk.html

    VálaszTörlés
  2. nagyon jo beszamolo, Emő! tetszik, es megjobban a kepek :))

    E

    VálaszTörlés